Bergsingel College

Rik Zwalua, Birte Schohaus, de Droominee
Bergsingelkerk -> Bergsingel 150

We vragen veel van onszelf. Onderzoekers spreken van een 'prestatiegeneratie', die optimaal wil presteren en gemotiveerd is om het maximale uit zichzelf te halen. Goed presteren is iets nastrevenswaardig, maar wanneer is het goed genoeg?

In het BergsingelCollege gaat Birte Schohaus in op het belang van goed presteren, de grenzen daarvan en de vraag: wat is eigenlijk waardevol als het gaat om presteren? De Rotterdamse kunstenaar de Droominee verzorgt een creatieve omlijsting van de avond.
Zie voor meer info: https://www.facebook.com/events/396623874205157/ en http://www.bergsingelkerk.nl/bergsingelcollege-24-oktober-goed-genoeg/

Opgeven kan via facebook. Entree is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

Songs & Stories

Elisabeth de Bruijn, Soulmade
simonstraat 8 - 10, Rotterdam

Een rauw en zacht muzikaal programma voor jou. Soulmade speelt Nederlandstalige en Engelstalige popsongs en Elisabeth vertelt. Deze avond neemt zij afscheid van het pionieren, dat doet ze met het delen van verhalen over de zoektocht naar God en zin. De muziek valt recht je hart binnen tijdens deze muzikale memory lane.

Kom achterover leunen en laat je verrassen. Om dit te kunnen verteren is er een borrel na afloop!

Zaal is open vanaf 19:30 - start om 20:00

Entree is gratis, er staat een fooienpot voor een muzikaal vervolg.

Over Soulmade:
Soulmade bestaat uit gepassioneerde amateurmuzikanten die met hart en ziel muziek maken. Het is hun talent om iedere song te voorzien van een 'soulmadejasje'. Een authentiek, subtiel en bezield jasje. Ze zijn goed in het begeleiden van kerkdiensten, maar voor deze keer treden ze uit de begeleidende sfeer en brengen ze grote en kleine popsongs met liefde.
Arie Lengkeek: toetsen
Arjen Kabboord: gitaar, mandoline, electrische gitaar
Bram Boog: basgitaar
Jan Middel: gitaar en zang
Jeannet Hendriks: zang
Kim Hendriks: slagwerk

Over Elisabeth:
Ze is kapper, docent en pionier en laat zich niet gemakkelijk in een hokje plaatsen. Haar liefde voor grote en kleine verhalen komt deze avond tot uiting. Ze is sinds jaar en dag een zoekende gelovige: onderzoekend, bevragend en nieuwsgierig naar de betekenis van God in het gewone leven. Vier jaar lang heeft ze namens de kerk onderzoek gedaan onder kerkverlaters en geëxperimenteerd met events die helpen bij het God zoeken buiten de bestaande kaders. Deze avond neemt ze afscheid en in dit programma deelt ze haar beschouwingen en verhalen die je zomaar kunnen raken.

Over OMG:
Deze werkplaats voor de ziel in Rotterdam richt zich op de zoekers in de stad. Door nieuwe vormen en andere wegen willen zij aanwakkeren in het zoeken naar God en zin. Verdere informatie: www.omg010.nl of like OMG op Facebook!

Weer of geen weer wandeling

Dorchess, Hinke van Abbema
Broekpolder in Vlaardingen

Hoor de wind waait door de bomen. De ideale tijd dus voor een heerlijke weer of geen weer
herfstwandeling. We gaan zo’n anderhalf uur stevig wandelen en daarna opwarmen met een
bockbiertje of warme chocolademelk.

Aanmelden via facebook of mail naar hinke@omg010.nl

Goed verhaal

Rik Zwalua, Joren Menkveld, Edwin Vooijs
Bergsingelkerk -> Bergsingel 150

De kracht van een goed verhaal lijkt wel herontdekt te zijn. Joren Menkveld, de Jonge Verteller van het Jaar 2017, komt langs in de Bergsingelkerk om ons twee verhalen te vertellen in het thema 'licht en donker'. Muzikant Edwin Vooijs zorgt ervoor dat verhaal en muziek één geheel vormen deze avond. Het belooft een mooie avond te worden. Komt dat horen!

Je hoeft je niet op te geven, entree is gratis

Uit je bubbel

Eline Soldaat, Hinke van Abbema
Volgt nog

We gaan weer aan de slag bij het Leger des Heils. Steek je handen uit je mouwen en stap uit je eigen
bubbel. Stef Bos zei het al: de schoonheid van wat vreemd is niet verwerpen maar omarmen. Meer
informatie volgt.

Aanmelden via facebook of mail naar hinke@omg010.nl

TafelTijd 18 november

Hinke van Abbema, Freek Houweling
Heer Frankestraat 51 (in een prachtige zaal naast de Lutherse Kerk)

Na een succesvolle eerste TafelTijd op 30 september moet een vervolg komen. Op 18 november organiseren we samen met Wijdekerk en de Lutherse Andreaskerk een tweede TafelTijd!
Hoe je ook in het leven staat en tot wie je je ook aangetrokken voelt, je bent welkom! We gaan samen eten en in gesprek over de mooie en de moeilijke dingen van het zijn wie je bent.

Inloop is om 17:30. We starten de maaltijd om 18:00.
Aanmelden graag uiterlijk 16 november bij Hinke ivm eten: hinke@omg010.nl of via andreaskerkrotterdam@gmail.com